Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

India.

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "India."— Transcriere de prezentare:

1 India

2 India-Cuprins 1.Asezare geografica, limite, intindere, vecini
2.Relieful. Unitatile majore de relief 3.Clima 4.Vegetatia 5.Hidrografia 6.Populatia.Asezarile umane 7.Resursele. Economia

3 1.Asezare geografica, limite, intindere, vecini
India este situata in sudul Asiei, fiind limitata pe 2 laturi de Oceanul Indian si in rest de spatii continentale. India este formata dintr-o parte continentala, o parte peninsulara(Peninsula India) si dintr-o serie de insule situate in apropiere. Vecinii Indiei sunt: Pakistan-in vest, Bangladesh si Myanmar in est, China,Nepal si Buthan in nord. India are iesire in est la Golful Bengal, iar In vest la Marea Arabiei

4 2.Relieful. Unitatile majore de relief
India peninsulara este formata dintr-un podis vechi , Podisul Deccan, marginit spre cele doua laturi dinspre Oceanul Indian de inaltimi mai mari,cu aspectul unor munti(Gatii de Vest si Gatii de Est).Spre Campia Indului (in N-V) si Campia Gangeului (in N)

5 altitudinile podisului coboara foarte mult,iar placa tectonica pe care se afla situat (placa Indo-Australiana) coboara,pe un plan usor inclinat , sub sistemul himalayan (partea continentala).Formarea acestui sistem montan este datorata deplasarii rapide a placii care poarta Podisul Deccan si ridicarii masei de sediment existente aici. Muntii Himalaya au majoritatea varfurilor de peste 8000 m la limita dintre Nepal si China . In India , cel mai inalt varf este Nanda Devi ( 7817 m).

6 3.Clima In cea mai mare parte a tarii clima este musonica, caracterizata prin prezenta a 2 anotimpuri: unul ploios-vara si unul secetos-iarna. In nordul Indiei climatul este montan, fiind influentat de cel mai inalt lant montan de pe Terra-Muntii Himalaya .

7 4.Vegetatia Vegetatia reflecta marea etajare in altitudine a reliefului si diversitatea regimului precipitatiilor -padurea tropical deasa, indeosebi pe coasta Malabar (V Pen India) si in extremitatea NE (Assan) -padurea de conifer (Muntii Himalaya) -savana, indeosebi in Campia Gangelui -stepa cu maracini (Pod Deccan) -vegetatie desertica (Desertul Thar)

8 5.Hidrografia Reteaua hidrografica este dominata de fluviile Gange si Brahmaputra, navigabile pe mari distante; in pod. Deccan, mai importante sunt fluviile Narmada, Godavari, Krishna  si Mahanadi

9 6.Populatia India avea în 1998,988 de milioane de locuitori şi e foarte posibil ca în prezent numarul acestora sã fie mai mare de un miliard.Aceasta înseamna ca din 6 locuitori ai Terrei unul este indian(sau altfel spus,ca din 100 de locuitori,17 sunt indieni). Densitatea medie a populaţie(care e de 300 de locuitori/km) este foarte mare pentru un stat cu asemenea dimensiuni. Populaţia actuala a Indiei este formata dintr-un amestec de populaţii dravidiene,iar în N,indoeuropene(care au venit aici în urmã cu 3500 de ani)

10

11 În prezent se vorbesc peste 200 de limbi,dintre care cea mai utilizata e hindi(care a devenit limba oficialã a Indiei) Predomina religia hindusã(hinduismul,cu 84% din totalul populaţiei),urmatã de religia musulmanã. India e o federaţie formatã din 30 de unitaţi teritoriale,care împreunã formeaza "Uniunea Indianã’’.

12 8.Resursele. Economia Desi pe ansamblu nivelul de dezvoltare economica a Indiei este redus, la unele produse agricole si industrial are o pozitie foarte buna, este vorba indeosebi de productia de grau, orez si zahar (locul 2 la fiecare), bumbac (3), minereu de fier si soia(5) si chiar energie electrica, aluminiu si otel. In privinta productiei de ceai, ocupa primul loc. Are, totodata, celmai mare efectiv de bovine. Principala regiune industriala se afla in E, cu zacaminte de carbuni, minereu de fier, centre siderurgice, centre industriale diverse; tot aici se afla centrul industrial si urban Calcutta. Alte concentrari urban-industriale sunt localizate in Mumbai, Madras, New Delhi.


Descărcați ppt "India."

Prezentări similare


Publicitate de la Google