Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Registrul Potentialilor Contractori (RPC)

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "Registrul Potentialilor Contractori (RPC)"— Transcriere de prezentare:

1 Registrul Potentialilor Contractori (RPC)

2 Planul sectorial, lansat in anul 2004 raspunde, prin proiectele componente, unor necesitati ale Ministerului Educatiei si Cercetarii si faciliteaza, tuturor celor care activeaza in domeniul cercetarii, accesul la fondurile de la bugetul de stat, alocate prin Programele Nationale de Cercetare, precum si diseminarea rezultatelor cercetarilor in scopul asigurării accesului organizatiilor, care doresc sa beneficieze de rezultatele cercetarilor. Proiectele sectoriale lansate in anul 2004, de M.Ed.C. au ca obiectiv principal, apropierea metodelor de accesare a fondurilor alocate cercetarii de cele utilizate de Comunitatea Europeana prin Programele cadru. Un prim pas catre facilitarea depunerilor de propuneri de proiecte pentru competitii, a ofertelor pentru licitatiile organizate de Ministerul Educatiei si Cercetarii si de Unitatile de Conducere ale Programelor Nationale sau pentru oricare alta forma de alocare a fondurilor din bugetul cercetarii, il reprezinta conceperea si realizarea, in cadrul unuia dintre proiectele sectoriale, cat si lansarea Registrului Potentialilor Contractori. Registrul Potentialilor Contractori, raspunde prevederilor H. G. nr din 13 august 2004 si O. G. nr. 57 din 2002, articolele 6, 7 si 8.

3 Prin inscrierea in Registrul Potentialilor Contractori organizatiile care prezenta propuneri de proiecte sau oferte, in vederea selectarii acestora pentru a fi finantate, nu vor mai depune setul de documente care sa contina informatiile privind organizatia sau documentele financiare care sa dovedeasca eligibilitatea organizatiei. Inscrierea in RPC se face o singura data si se actualizeaza de ori cate ori survin modificari ale datelor privind organizatia, sau atunci cand Ministerul Educatiei si Cercetarii solicita acest lucru. Inscrierea in RPC se face „on line”, dupa ce, in prealabil, se solicita si se obtin cont si parola, unice pentru o organizatie.

4 Pentru inscrierea corecta si completa a informatiilor privind organizatia este necesara pregatirea acestei actiuni, asa cum se solicita prin anuntul de inscriere in RPC. Registrul Potentialilor Contractori are doua zone de acces: „Zona Publica” este acesibila tuturor celor care doresc sa obtina informatii privind denumirea, abrevierea, codul fiscal si tipul organizatiei; „Zona Privata” este accesibila organizatiei inscrise in RPC la informatiile proprii. In zona publica se poate vizualiza si statusul organizatiei privind eligibillitatea verificata si declarata de Ministerul Educatiei si Cercetarii.

5 Informatiile din RPC sunt inscrise, de fiecare organizatie, pe propria raspundere si in functie de acestea M.Ed.C poate face verificari privind corectitudinea lor si declara eligibilitatea organizatiei. Informatiile din RPC sunt structurate pe urmatoarele categorii: Informatii generale privind organizatia; Informatii generale privind conducerea organizatiei; Informatii privind domeniul de activitate identificat prin: Coduri CAEN, NABS, UNESCO, ORTELIUS; Informatii privind bonitatea organizatiei si resursele umane de care aceasta dispune; Informatii privind structura actionariatului.

6 In ultima pagina a RPC se pot incarca documentele specifice organizatiei si anume:
Statutul; Actul juridic de infiintare; Ultimul bilant al organizatiei; Alte documente care dovedesc capabilitatea organizatiei.

7 Pentru a facilita inscrierea corecta si completa a informatiilor de catre fiecare organizatie in RPC, toate tipurile de coduri sunt accesibile direct acolo unde trebuie completate. In RPC se pot inscrie, atat organizatiile care doresc sa aiba acces la fondurile publice destinate activitatilor de cercetare - dezvoltare, cat si cele care doresc sa cofinanteze proiecte de cercetare - dezvoltare, pentru a beneficia de rezultatele aceastora.

8 Registrul Potentialilor Contractori a avut, la lansare, inscrise peste 2400 de organizatii dintre cele care au participat, in calitate de contractor, de partener sau de cofinantator la proiectele din Planul National. Informatiile inscrise in RPC referitoare la organizatiile deja inscrise sunt colectate de la Programele Nationale si de Institutul National de Statistica.

9 Pagina de acces la RPC

10 Pagina de solicitare a inscrierii in RPC

11 Pagina cu informatiile publice din RPC

12 Pagina cu informatiile generale ale organizatiei

13 Pagina privind bonitatea si resursele umane ale organizatiei

14 Pagina unde se incarca copiile scanate dupa documentele organizatiei

15 Paginile referitoare la structura actionariatului

16

17


Descărcați ppt "Registrul Potentialilor Contractori (RPC)"

Prezentări similare


Publicitate de la Google