Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Copyright.

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "Copyright."— Transcriere de prezentare:

1 Copyright

2 Termenul de copyright este specific american , dar se foloseste si in Europa si pe alte continente , cu aceeasi semnificatie : drept de autor .

3 Termenul de Copyright pentru software , dar si pentru fisiere de tip text, audio, video reprezinta modalitatea legala de protejare a lucrarilor literare, stiintifice, artistice sau de orice alt fel, publicate sau nepublicate, cu conditia ca aceste lucrari sa aiba o forma tangibila (adica se pot vedea, auzi sau atinge)

4 Atentie la Legea dreptului de autor!!
  In Romania , dreptul de autor este reglementat juridic prin Legea nr. 8 din 14 martie In conformitate cu prevederile acestei Legi , opera de creatie intelectuala este recunoscuta si protejata , independent de aducerea la cunostinta publica , prin simplul fapt al realizarii ei , chiar neterminata ( Art. 1 , Alin. 2 ) . Dreptul de autor este legat de persoana autorului si comporta atribute de ordin moral si patrimonial ( Art. 1 , Alin. 1 ) .

5 Cititi mai multe detalii pe www.ecopyright.ro

6 Sharware Freeware Licentele
Atunci cand se discuta despre protejarea creatiilor electronice apar urmatorii termeni: Sharware Freeware Licentele Acele aplicatii sau programe care pot fi achizitionate direct de la persoana acre le-a creat si acre doreste distribuirea acestor programe fara intermediar. (gratuit sau cu o taxa minima). Programele se pot copia si transmite altor utilizatori. Programe protejate de dreptul de autor(copyright) care pot fi difuzate gratis, autorul pastrandu-si drepturile. Asadar , programele pot fi folosite, dar nu pot fi vandute fara acordul autorului. Sunt programele achizitionate de la persoanele care le produc si pentru acre se plateste un drept de folosire. Acest drept este valabil doar pentru un singur calculator, dar exista licenta speciala care permite instalarea programului pe mai multe calculatoare. Licenta acorda dreptuld e folosire a programului respectiv, dar nu si dreptuld e comercializare sau distributie.

7 Asadar , un document Office reprezinta o opera de creatie intelectuala si poate constitui obiect al dreptului de autor . Aceasta inseamna ca informatiile pe care le introduceti intr-un document personal va apartin si dreptul de autor va revine in intregime asupra textului respectiv .

8    Multi oameni considera , in mod eronat , ca se pot copia fara a cere acordul nimanui diverse materiale disponibile online ( texte , imagini , sunete , fisiere video etc.) . Exista intr-adevar situri de unde se pot copia astfel de fisiere sau de unde se poate incarca software gratuit .Pe aceste situri veti gasi o nota explicita care va permite utilizarea acestora .

9 250 cuvinte sau nu mai mult de trei poezii ale unui autor;
Ce putem prelua Cat putem prelua Media 10% sau 3 minute Text 10% sau 1000 cuvinte Poezie 250 cuvinte sau nu mai mult de trei poezii ale unui autor; Muzică, video 10% sau 30 de secunde Imagini şi fotografii 5 imagini de pe un site sau de la un autor Date numerice 10% din 2500 de celule în Excel completate

10 In final as vrea sa mentionez ca reproducerea integrala sau partiala a informatiilor din acesta prezentare, prin orice mijloace, este posibila numai cu acordul meu. In acest sens, va rog sa ma contactati prin pe


Descărcați ppt "Copyright."

Prezentări similare


Publicitate de la Google